Reykjavik / Activiteiten & Tours

Reykjavik Activiteiten & Tours

Dingen om te doen in Reykjavik: beste activiteiten en Reykjavik tours

Tours Reykjavik

Alle info over tours, activiteiten en excursies in Reykjavik. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen in Reykjavik vindt u hier:

Tips voor activiteiten in Reykjavik

Op internet vindt u een groot aanbod van activiteiten, tours, wandeltochten en excursies in Reykjavik. Per categorie heb ik voor u de meest interessante activiteiten en dingen om te doen bij elkaar gezet:

1. Reykjavik tours met gids

Wilt u de stad Reykjavik beter begrijpen? Maak dan eens een tour met een lokale gids. Hoor bijzondere verhalen over de stad, ontdek culinaire tradities en bewonder plekken in de stad waar u anders misschien niet zou komen. Zeker deze foodtour is zeer vermakelijk, waarbij je tijdens een tour van 3 uur maar liefst acht authentieke Ijslandse gerechten krijgt te proeven. Ook leuk zijn deze free walking tours waarmee u in negentig minuten een eerste indruk krijgt van Reykjavik.

2. Wildlife excursies vanuit Reykjavik

Dierenliefhebber? Dan springen er op IJsland twee excursies voor u uit. Een veel geboekte activiteit is deze boottocht waarbij u op zee walvissen gaat spotten (dit kan in principe het hele jaar, maar met name de zomermaanden zijn uitermate geschikt). Maar ook een IJsland excursies naar rotsen bevolkt door de papegaaiduikers ('puffins') zal zeker tot uw verbeelding spreken. De papegaaiduikers zijn alleen te zien tijdens het broedseizoen van mei tot en met augustus.

3. Noorderlicht tours

Als je naar Reykjavik gaat kan het niet missen dat je het Noorderlicht wilt zien; In IJsland noemt men dit Aurora Borealis en deze is vooral waar te nemen in de donkere en koudere winterperiode van oktober tot en met april. Om het Noorderlicht optimaal te kunnen aanschouwen is een bustour de meest ideale activiteit om dit te doen. De specialisten van deze excursies weten precies hoeveel activiteit er is in de lucht en vanuit welke plekken je deze het beste kunt aanschouwen. Deze Noorderlicht tours nemen je mee naar plekken buiten de stad met zo min mogelijk lichtvervuiling en bewolking.

Let op: Bij deze tours speelt ook een flinke portie geluk mee en bij slechte vooruitzichten zullen tours verplaatst worden naar een volgende dag. Plan deze Noorderlicht-tour daarom zo vroeg mogelijk tijdens je reis, zodat je ook mee kunt bij een eventuele herkansing op een volgende dag.

4. Andere activiteiten in Reykjavik

Ga op een virtual reality ervaring in de Iceland FlyOver, drink een drankje in de befaamde icebar of doe een proeverij bij de lokale Eimverk-distelleerder.

5. Populaire dagtochten naar de rest van IJsland

Eigenlijk kunt u Reykjavik niet bezoeken zonder ook maar een excursie in Reykjavik omgeving te maken. IJsland staat bekend om zijn fantastische landschappen en in onderstaand artikel krijgt u een uitgebreid overzicht van de beste excursies in de omgeving van Reykjavik:

Aanbevolen! Wanneer u slechts tijd heeft voor één dagtocht vanaf Reykjavik is deze excursie naar de Gouden Cirkel absoluut mijn favoriet, ongeacht welk seizoen u IJsland wilt gaan bezoeken. U bezoekt bij deze tour o.a. indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en een vulkaankrater. Met deze tour combineert u zelfs de Gouden Cirkel met de warmwaterbaden van de Blue Lagoon.

Meer excursies vanaf Reykjavik

6. Activiteiten met adrenaline

Hou je van wat meer spannende activiteiten? Met onderstaande tours komt er gegarandeerd wat extra adrenaline vrij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sneeuwscooter op een gletsjer, een ice cave bezoeken, een tocht per quad of te ijsklimmen? Klik op één van onderstaande activiteiten in IJsland voor meer suggesties voor spannende activiteiten en tours:

tours reykjavik
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in IJsland gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Reykjavik."