Reykjavik / Vervoer vliegveld Reykjavik

Van en naar vliegveld Reykjavik

Luchthaventransfer Reykjavik IJsland (Keflavík)

vervoer vliegveld Reykjavik

Hoe komt u van luchthaven Keflavík in het centrum van Reykjavik? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld en het centrum van Reykjavik (IJsland).

Van vliegveld naar hotel in Reykjavik

Het internationale vliegveld van Reykjavik (ook wel Keflavík International Airport of luchthaven Flugstöð Leifs Eiríkssona) ligt 50 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum en heeft slechts één terminal. Op slechts twee kilometer van de stad ligt ook luchthaven Reykjavíkurflugvöllur, maar dit kleine vliegveld is hoofdzakelijk voor vluchten binnen IJsland. Om van de luchthaven Keflavík in Reykjavik naar uw hotel in het centrum van Reykjavik te gaan heeft u een aantal mogelijkheden:

1) Reykjavik luchthaventransfers per bus

  1. Flybus: De Flybus-luchthaventransfer rijdt tussen vliegveld Keflavík en de BSÍ Busterminal in het centrum van Reykjavik. De rit duurt ongeveer 45 minuten en vertrektijden zijn afgestemd op de vluchttijden waardoor deze bussen meestal een goede aansluiting hebben. Een Flybus Airport Tranfer is te boeken vanaf ongeveer 27 euro waarmee het de goedkoopste optie is om Reykjavik te bereiken. Hoewel tickets ook op de luchthaven te koop zijn, adviseert Flybus u wel vooraf te reserveren om uw plek in de bus te garanderen. Bij het boeken van uw tickets heeft u de keuze uit 2 opties:
    • Flybus Standaard: Met dit ticket wordt u afgezet bij de BSÍ Busterminal (dit ligt 500 meter ten zuiden van de bekende Hallgrímskirkja). Het is aanbevolen tickets vooraf te reserveren (tickets vanaf 27 euro).
    • Flybus Plus (Hotel Pick Up): Met dit ticket wordt u afgezet bij een selectie van hotels en andere bushaltes in Reykjavik. Houdt hierbij rekening dat de rit maximaal 30 minuten langer kan duren, afhankelijk van de lokatie van uw hotel. Voor de Flybus Plus raden we u zeker aan tickets vooraf te reserveren (tickets vanaf 34 euro).
  2. Airport Direct Bus: De Airport Direct-luchthaventransfer is een andere busmaatschappij die rijdt tussen vliegveld Keflavík en de Reykjavik Terminal aan de Skógarhlíð 10 in Reykjavik centrum. Bij deze maatschappij Airport Direct is het ook mogelijk om te stoppen bij bepaalde hotels en bushaltes. Dit zijn grote oranje bussen die u in 45 minuten naar het centrum brengen. Het is mogelijk om dit tegen toeslag uit te breiden met een SmartBus transfer waarbij u wordt afgezet bij bepaalde hotels. Het is aanbevolen tickets vooraf te reserveren (tickets vanaf 25 euro, hoteltoeslag 7 euro).

2) Taxi transfer vanaf luchthaven

Een taxi doet gemiddeld 45 minuten over de reis naar het centrum. Bij de aankomstterminal treft u een taxistandplaats, maar houdt er rekening mee dat een taxirit minsten tussen de 130 en 140 euro zal kosten.

Taxi reserveren op het vliegveld

U kunt er ook voor kiezen om vooraf een privé-transfer te boeken, waarbij uw chauffeur u zal opwachten bij de terminal; dit kunt u eenvoudig reserveren via deze website, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3) Auto huren vliegveld Reykjavik

Gaat u een rondreis maken door IJsland? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Reykjavik. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Vergelijk eenvoudig verschillende verhuurbedrijven via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Reykjavik
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in IJsland gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Reykjavik."