Reykjavik / Openbaar vervoer Reykjavik

Vervoer in Reykjavik

Tips over toeristenbussen en openbaar vervoer in Reykjavik

Openbaar Vervoer Reykjavik

Alle info over openbare bussen, hop on hop of bussen en andere vervoersmogelijkheden in het Reykjavik IJsland.

Transport in Reykjavik

Het handige aan een stedentrip Reykjavik is dat veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen in bijvoorbeeld de buurt van de oude haven en de Hallgrimskirkja. Toch liggen verschillende attracties zoals de Perlan en het openluchtmuseum net wat verder van het centrum, waardoor u (zeker bij regenachtig weer) liever de bus wilt gebruiken. Reykjavik heeft daarvoor een uitstekend netwerk van openbaar vervoer.

1. Openbare bussen

Alle bussen in Reykjavík worden beheerd door de maatschappij Strætó BS. Deze opvallende gele bussen zijn eigenlijk de enige manier van openbaar vervoer in en rond de stad. Via deze routeplanner kunt u eenvoudig uw reis plannen. Om deze bussen te gebruiken heeft u een aantal opties:

  • Cash: Op het moment van schrijven is het nog mogelijk cash een ticket te kopen in de bus, waarbij u gepast zult moeten betalen. De chauffeur heeft mogelijk geen wisselgeld. Hou er rekening mee dat deze optie gaat verdwijnen.
  • Klapp App: Download de Klappid app van Strætó op uw telefoon. Via uw telefoon kunt u losse tickets of periodekaarten kopen voor Strætó-bussen en uw code scannen bij binnenkomst in de bus.
  • Klapp Card: Dit is een contactloze smartcard die u kunt scannen bij binnenkomst in de bus. Deze Klapp Card zult u eerst moeten aanschaffen bij bepaalde winkels waardoor dit niet de meest gebruiksvriendelijke optie is (meer info)
  • Aanrader: Wanneer u de populaire Reykjavik City Card (24, 48 of 72 uur) aanschaft dan heeft u naast gratis toegang tot verschillende musea, galerieën, de veerboot naar Videy eiland en zwembaden ook toegang tot de bussen in de hoofdstad (niet de bussen die de stad verlaten zoals richting de luchthaven). Dit is een ideale pas wanneer u enkele dagen in Reykjavik verblijft en al te koop vanaf 34 euro (info en reserveringen).

Info Reykjavik City Card

Bus in ReijkjavikDe openbare bus in Reykjavik
Haven ReykjavikSommige excursies vertrekken vanuit de haven

2. Van en naar vliegveld Reykjavik?

U heeft drie mogelijkheden om van het vliegveld naar het centrum van Reykjavik te gaan, namelijk per bus, huurauto en taxi. In dit artikel vertellen wij u alles over de vervoersmogelijkheden tussen de luchthaven en het centrum aangezien de internationale luchthaven Keflavik op 50 kilometer afstand van het centrum van Reykjavik ligt. De meest logische optie is gebruik te maken van deze FlyBus bustransfer die u eenvoudig vooraf kunt boeken.

Meer info vliegveldtransfers

3. Hop on Hop off bussen Reykjavik

Zoals in elke toeristische stad kunt u ook in Reykjavik de toeristische hop on hop off bussen niet missen. De bussen rijden één route waarbij u zo vaak als u wilt kunt uitstappen bij de 16 verschillende haltes en Reykjavik bezienswaardigheden. U heeft hierbij de keuze uit een busticket voor 24 of 48 uur (meer info en tickets) waarbij een engelstalige audioguide is inbegrepen. Het voordeel van de Hop on Hop off bussen is dat ze ook iets verder buiten het centrum komen zoals bij Laugardalur Park en het Perlan Museum.

  • U vindt op deze kaart de volledige route.
  • Oktober - Mei: Elke 45 minuten tussen 9:30 en 16:15 uur
  • Juni - September: Elke 30 minuten tussen 8:30 en 16:15 uur
  • Een 24h ticket kost 4500 ISK en een 48h ticket kost 5500 ISK (boek uw tickets online)

Vervoer in Reykjavik
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in IJsland gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Reykjavik."