Reykjavik / Bezienswaardigheden & Activiteiten

Reykjavik bezienswaardigheden

20x Wat te doen in Reykjavik IJsland - Highlights & Activiteiten

Reykjavik bezienswaardigheden

Wat te doen in Reykjavik en IJsland? Bezienswaardigheden Reykjavik Top 20, een overzicht van toeristische attracties, excursies, highlights en activiteiten. Wat zijn de bezienswaardigheden in Reykjavik?

Reykjavik bezienswaardigheden - 20x Wat doen in Reykjavik?

De stad Reykjavik heeft veel karakter en staat bekend om zijn vele kleuren, musea, gebouwen, natuur en prachtige omgeving, wat er voor zorgt dat u geen enkele moeite zult hebben u enkele dagen te vermaken in Reykjavik. Tijdens je bezoek aan de hoofdstad van IJsland is het handig onderstaande top 20 van leukste Reykjavik bezienswaardigheden, toeristische attracties, highlights en activiteiten te raadplegen, opdat je niks van deze bijzondere stad mist. Klik op een van deze hoogtepunten voor meer informatie over deze unieke bezienswaardigheden en activiteiten. Wat te doen in Reykjavik?

1. Hallgrimskirka: hét symbool van Reykjavik

ReykjavikHet standbeeld van Leif Eirikson voor de kerk van Reykjavik
Bezienswaardigheden ReykjavikDe kerk is het meest markante gebouw in de IJslandse hoofdstad

De Hallgrimskirkja is het hoogste kerkgebouw van IJsland en is gebouwd tussen 1945 en 1986. Deze Reykjavik highlight is 74,5 meter hoog en het is het bekendste symbool van Reykjavik door de zichtbare ligging nabij het oude centrum. De kerk is bijna iedere dag geopend en je kan de toren dan ook beklimmen. Dit maakt het extra leuk. Voor de kerk staat een standbeeld van Leiff Eriksson en dit is de zoon van Erik de Rode die de eerste Europese kolonist schijnt te zijn van Noord-Amerika. Het standbeeld werd in 1930 door de Verenigde Staten geschonken om het 1000-jarig bestaan van de Alþingi te herdenken. Dit is het IJslandse parlement.

De kerk is vernoemd naar de geestelijke Hallgrímur Pétursson die wordt beschouwd door de hymneschrijver van het land door zijn Passíusálmar. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling om de kerk zo groot te maken, maar doordat de Lutherse kerkbestuurders de rooms-katholieke kathedraal juist groot wilden gebeurde dit wel. De architect is Guðjón Samúelsson en heeft zich laten inspireren door de basaltpartijen uit het landschap die te vinden zijn in IJsland. De kerk werd tijdens de bouw gezien als een mengelsmoes van stijlen en behoort zonder twijfel tot de belangrijkste Reykjavik bezienswaardigheden.

2. Perlan, een unieke highlight

Perlan Reykjavik bezoekenPerlan, één van de nieuwste Reykjavik highlights
Wat te doen in ReykjavikIn het Perlan heb je een schitterend panorama

Perlan is niet alleen een veelzijdig en uniek gebouw in IJsland, maar over de hele wereld. Wat als eerst opvalt is de glazen koepel van deze Reykjavik bezienswaardigheid. Deze staat tussen zes grote tanks en in één daarvan wordt door middel van geothermie warm water bewaard voor de stad. Van de zesde tank is een museum gemaakt. Moet je nagaan hoe groot dit gebouw wel niet is. In het museum wordt het ontstaan van het mooie land gepresenteerd. De unieke flora en fauna komt hier naar voren. Je kan ook op het platform bovenop de tanks staan en dan heb je een erg mooi uitzicht over de stad Reykjavik waar je geweldige foto’s kan maken.

Er is hier een kenmerkende ijsgrot en natuurtentoonstelling te zien waar je doorheen kan lopen. Door de glazen koepel is er een 360 graden restaurant gecreëerd waar je gezellig wat kan eten of drinken. Dit panorama restaurant is dus al een beleving op zich. Van binnen is het een planetarium en dit is een dynamische muur en plafond waardoor het een indrukwekkende beleving is. Onder andere zijn beelden van het Noorderlicht te zien in het planetarium en dit zorgt voor een bijzondere dimensie en past perfect bij IJsland. Je kan Perlan zelfs op een regenachtige dag bezoeken (meer info & tickets reserveren).

3. Nationaal Museum van IJsland

ReykjavikHet Nationaal Museum van IJsland
Het Nationaal Museum van IJsland noem je: Thjodminjasafn. Hier kun je de geschiedenis van de IJslandse cultuur zien. Wat hier tentoon gesteld wordt zijn 2000 archeologische vondsten en duizenden foto´s. Aan de hand hiervan ga je alle perioden bij langs en interessante onderwerpen zoals levenswijze, arbeid, taal, kunst, wonen en sociale omgang komen naar voren. Veel voorwerpen komen uit de Viking tijd en je krijgt een helder beeld van de geschiedenis van de stad. Hierdoor weer je de cultuur van de stad nog beter te plaatsen terwijl je de regio aan het ontdekken bent. Toegang tot het museum is 2500 kroon (ongeveer 18 euro), maar is ook inbegrepen in onderstaande voordelige Reykjavik City Card:

Tip: Reykjavik City Card

Wanneer je een stedentrip Reykjavik gaat doen is de Reykjavik City Card zeer interessant en voordelig. In de Reykjavik City Card heet u de keuze uit een pas voor 24, 48 of 72 uur en zijn de volgende Reykjavik bezienswaardigheden en activiteiten inbegrepen:

 • Toegang tot de openbare stadsbussen in het centrum van Reykjavik
 • Veerboot naar het eiland Viðey
 • Toegang tot de thermale baden van Reykjavík City en Reykjavík Zoo en Family Park
 • Gratis toegang tot vele musea zoals de verschillende vestigingen van het Reykjavik City Museum (o.a. de Settlement Exhibition en maritiem museum), 3 vestigingen van het Reykjavik Art Museum, Culture House, National Gallery of Island, het populaire Nationaal Museum van IJsland en het Árbær Openluchtmuseum
 • Kortingen bij veel andere attracties zoals het Saga Museum, Aurora Reykjavik en Whales of Iceland
 • Meer info en reserveren Reykjavik City Card

4. Harpa, eyecatcher van Reykjavik

Bezienswaardigheden Reykjavik IJslandHarpa, het concertgebouw en conferentiecentrum
Reykjavik wat doenBijzondere architectuur en highlight in Reykjavik

Harpa is een heel groot concertgebouw en congrescentrum dat gevestigd is in Reykjavik. Harpa betekent harp, maar dit staat ook symbool als hoop en liefde. De concertzaal Eldborg telt wel 1800 zitplaatsen en het gebouw is ontworpen door Henning Larsen. Dit is een Deense architect en dit ging in samenwerking met Olafur Eliasson. In 2006 begon de bouw, maar in 2006 en 2007 was de kredietcrisis waardoor de bouw stil kwam te staan en het erop leek dat de bouwput in het centrum stil zou blijven staan. Toch werd het besluit genomen om dit te voltooien en het openingsconcert vond plaats op 4 mei 2011.

Het Harpa is een erg opvallend glazen gebouw met een prachtig ontwerp. De uitgangspunten van het ontwerp zijn licht, kleur en natuurverschijnselen. Harpa is een oud IJslands woord en is een maand op de oude Nordic kalender. Harpa ligt in het noorden van Reykjavik vlakbij de oude haven van de stad. Met 15 minuutjes lopen ben je er vanaf het centrum en de highlight zal gelijk opvallen door de glimmende gekleurde glazen. Om het gebouw heen is water wat een nog meer sprankelend effect geeft. Een korte blik in het gebouw is het al waard om hierheen te gaan en een concert bijwonen is natuurlijk helemaal het hoogtepunt (officiële website).

5. Sun Voyager & Ku(n)stwandeling

Highlights ReykjavikHet kunstwerk 'Sun Voyager'
Reykjavik highlightsEen ontspannen wandelroute langs de kust

Ongeveer 500 meter verder van het prachtige Harpa concertgebouw ligt een opvallend kunstwerk aan de kust: de Sun Voyager. Dit lijkt op een Vikingschip en veel mensen denken dit ook door de IJslandse Viking geschiedenis, maar dit moet een droomschip voorstellen. Het is van roestvrij staal en brengt een ode aan de zon. Het kunstwerk staat voor hoop, vrijheid en vooruitgang. Het kunstwerk ligt dichtbij het centrum waardoor je hier snel bent. De Sun Voyager ligt aan het water aan de promenade waardoor je een mooi overzichtelijk uitzicht hebt over het water en het Mount Esja gebergte. Tussen het concertgebouw Harpa en het historische Hopi House kan je een kustwandeling maken waar je veel kunstwerken tegenkomt. Dit is een heerlijk rustgevende wandeltocht waar je veel openbare kunst tegenkomt.

6. Het kleurrijke Laugevegur

ReijkjavikHet levendige winkelgebied rond Laugevegur
LaugevegurKleurrijke gevel in Laugevegur

Laugavegur is een leuke gebied om even rond te wandelen, want dit is de populaire en gezellige winkelstraat om te shoppen en souvenirs te kopen. Hier vind je ook sfeervolle restaurants en kroegen die ervoor zorgen dat de stad tot laat blijft leven. Laugavegur heeft ook veel zijstraatjes waar nog meer winkeltjes, restaurantjes, terrasjes en kunstateliers te vinden zijn. Laugavegur staat bekend om de gekleurde en geschilderde huisjes die de winkelstraat echt een eigen karakter geven. Deze straat moet je zeker gezien hebben en de sfeer proeven. Hier in de buurt liggen ook veel hotels waardoor je alle winkels en eetgelegenheden binnen handbereik hebt.

7. Activiteit: Het Noorderlicht spotten

Reykjavik activiteitenOp excursie om het Noorderlicht te bewonderen
Reykjavik NoorderlichtHet Noorderlicht boven Reykjavik

Het Aurora Reykjavik is een museum waar alles in het teken staat van het Noorderlicht. Er is een Noorderlicht theater, fotografie, wetenschap en ook een fotohokje waar je leuke foto’s kan maken. Bij het Noorderlicht theater zie je op een gigantisch scherm van erg heldere kwaliteit het Noorderlicht op een indrukwekkende manier. Bij de fotografie van het Noorderlicht zie je heel veel bijzondere foto’s van speciale hoeken genomen. Door het wetenschap gedeelte kom je achter feiten die je nog niet wist en het fotohokje zorgt ervoor dat je de beleving mee naar huis kan nemen.

Uiteraard is een Noorderlichttour vanuit Reykjavik erg speciaal en superleuk om te doen. Dit kan door een wandeltocht, maar je maakt het nog comfortabeler door een bustour of dit zelfs per boot te doen. Tussen oktober en maart heb je de meeste kans om het Noorderlicht te spotten. Ook zou dit zelfs nog kunnen in september en april. De beste kans is echter midden in de winter, omdat de nachten dan langer zijn en er door de ijzige koud minder waterdamp de hemel vertroebelt. Er wordt zelfs gezegd dat u in Reykjavik 280 dagen per jaar het Noorderlicht zou kunnen zien.

8. Reykjavik City Museum: The Settlement Exhibition

De Settlement Exhibition gaat over het ontstaan van IJsland en de eerste bevolking. Deze locatie van dit City Museum is onder de grond. Je ziet hier o.a. boerderijen en constructies uit de Viking tijd. Je komt erachter hoe het leven er toen uitzag en er wordt veel tentoongesteld waardoor je bijna meekrijgt hoe het was in die tijd in IJsland. Er zijn huizen, kleding, bedden en werkplekken te zien. Een bezoek aan de Settlement Exhibition is inbegrepen in de Reykjavik City Card en anders betaalt u 2500 kronen (ongeveer 18 euro). Het museum is dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur.

9. Doen: Bewonder walvissen

Doen in IjslandWalvissen spotten vanaf de hoofdstad
Reykjavik vakantieDingen om te doen in Reykjavik: de walvissenexcursie

Ten eerste is er een tentoonstelling van walvissen in IJsland en dit heet ‘Whales of Iceland’. Er zijn hier 23 schaalmodellen te zien en een interessante film waardoor je meer te weten krijgt over deze walvissen. Ze worden hier goed in beeld gebracht waardoor je ze erg goed kan bekijken (info & tickets).

Het is erg tof om een boottocht te doen waar je walvissen gaat spotten (boek hier uw tour). Dit kan het hele jaar door en het wordt het meest aangeraden tussen mei en oktober. Je komt hier ook dwergvinvissen, bruinvissen en dolfijnen tegen. Er is een ervaren gids mee en je krijgt een warme overall aan. Walvissen spotten is een activiteit die de echte natuurliefhebber niet wil missen. Een andere leuke activiteit voor dierenliefhebbers is een excursie om papagaaiduikers te spotten.

10. Doen in Reykjavik: Wandelen rond Lake Tjornin

Lake TjorninLake Tjornin, het meer van Reykjavik
reykjavik ijslandTal van watervogels voor het stadhuis

In de stad kan je relaxte wandeling maken langs het meer waar veel eenden en vogels zijn te spotten. Dit is een erg groot meer en je kan het stadhuis bekijken. Je vindt hier een maquette van het stadhuis en dit is het stadhuis in het mini. Het ligt midden in het centrum van de stad waardoor je het niet kan missen. Je kan er zelfs schaatsen in de winter en de vogels en eenden kunnen hier nog steeds terecht door de verwarming van de natuurlijke warmtebron.

11. Neem de veerboot naar Videy Island

Videy IslandMet de veerboot naar Videy Island
Peace TowerDe Peace Tower op Videy Island

Vanaf Reykjavik kan je de veerboot nemen naar Videy eiland. Het eiland bestaat uit twee delen die via een landtong aan elkaar verbonden zijn. Het eiland is ongeveer 1,7 km² groot. Het is een restant van een uitgedoofde vulkaan. Binnen 15 minuten varen ben je op het eiland. De Imagine Peace Tower is hier te zien en dit is een gedenkteken dat bestaat uit een hoge toren van licht waarop geprojecteerd staat: “Stel je vrede voor” in 24 talen. Verder vind je hier mooie wandelroutes, veel vogels, cultuur en een prachtig uitzicht op de stad.

Bezoekersinfo: De veerboot vaart 8x per dag (zie schema) tijdens het zomerseizoen en kost 1700 ISK (ongeveer 12 euro). De veerboot naar Videy Island is inbegrepen in de voordelige Reykjavik City Card.

12. Reykjavik City Museum: Víkin Maritime Museum

Dit is een museum over de IJslandse scheepvaart en het ligt aan de oude haven in Reykjavik. Het is opgericht in 2005 en behoort tot één van de locaties van het City Museum. Een belangrijk onderdeel van het museum is de Coast Guard. Er wordt gefocust op de geschiedenis en de visserij in IJsland, maar er worden ook tijdelijke tentoonstellingen uitgelicht. Er is ook een leuke souvenirshop die perfect aansluit op de zee en in IJslandse designs.

Ook dit museum is inbegrepen in de Reykjavik City Card, anders betaalt u 1950 ISK (ongeveer 18 euro). Dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur.

13. Grotta Lightshouse

Bezienswaardigheden in ReykjavikMaak een tocht naar het Grotta Lightshouse
Reykjavik bezienswaardigheidHet Noorderlicht boven de vuurtoren

Grotta Lightshouse is de welbekende vuurtoren van Reykjavik. Vanaf het centrum kan je een mooie wandeling maken langs de kust van 5 km en dan kom je uit bij de vuurtoren. Je komt hier veel geur van zeewier tegemoet en mooi strand met veel interessante stenen. De wandeltocht erheen is dus al een groot plezier en dan staat je op het eind nog iets aangenaams te wachten. De vuurtoren bevindt zich in het noordwesten van Reykjavik en is 23 meter hoog. Het is 24 uur geopend, dus je kan er op elk moment heen. Tip: Het is het aanbevolen om hierheen te gaan met eb, omdat je alleen bij het lage getij het laatste stukje naar de vuurtoren kunt betreden.

14. Maak excursies in de IJslandse omgeving

Reykjavik is perfect om met dagtochten andere delen van IJsland te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan excursies naar de populaire Gouden Cirkel, een excursie naar het zuidelijke deel, schiereiland Snaefellsnes en de Blue Lagoon. Blue Lagoon ligt in het zuidwesten en is ontstaan uit geothermisch verwarmd water. De kleur van het water is prachtig blauw en het is zeker een plek waar je heen moet gaan. Schiereiland Snaefellsnes is ook zeker de moeite waard, omdat dit het grootste schiereiland is. Hier zijn veel verschillende landschappen en bezienswaardigheden te zien zoals vulkanen, lavavelden, meren, watervallen, koude en warme waterbronnen. In dit artikel leest u meer over de 12 beste excursies vanaf Reykjavik.

Meer excursies vanaf Reykjavik

15. Saga Museum

Saga Museum ReykjavikHet Saga Museum, het wassenbeeldenmuseum

In het Saga museum wordt historie tot leven gebracht door de wassenbeelden. Je kan zelfs kiezen voor een audio gids die je door het museum heen leidt. Je krijgt veel te weten over het ontstaan van IJsland en de kolonisatie. De wassenbeelden zorgen voor meer inleving en ze lijken levensecht. Toegang tot het museum is 3000 ISK (ongeveer 21 euro), dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur en meer info op officiële website.

16. Ontspannen in en rond Laugardalur Park

Dierentuin ReykjavikFamily Park and Zoo
ReykjavikLinks op de foto het Laugardalslaug thermaal zwembad

In het Laugardalur Park kan je veel doen op het gebied van sport en recreatie. Je kan bijvoorbeeld naar de Laugardalslaug en dit is een outdoor zwembad. Je kan hier heerlijk een duik nemen of genieten van de zonnen. Bij dit park is ook de botanische tuin. Dit is een prachtige tuin met mooie planten, veel groen en een wonderbaarlijke setting. Hiernaast is er ook de Family Park and Zoo (inbegrepen in de Reykjavik City Card, anders 980 ISK entree). Deze dierentuin heeft veel meer te bieden dan alleen dieren. Het ziet er mooi uit en er zijn ook trampolines en botsauto’s in het park te vinden. Tenslotte heb je hier nog Reykjaviks Art Museum’s Ásmundarsafn. De binnenkant van dit gebouw zorgt voor een unieke ervaring van een specifieke kunst.

17. IJslands Fallusmuseum

Dit is een museum die je niet elke dag tegenkomt, want hier zie je unieke penissen. Er wordt hier een collectie tentoon gesteld van 215 penissen en behoren tot alle land en zeedieren van IJsland. Er zijn veel voorwerpen en foto’s te zien waarbij veel informatie wordt verstrekt die weinig naar buiten komt. Je steekt hier dus zeker wat van op. De entree is 2500 ISK (ongeveer 18 euro) en het museum is dagelijks geopend van 10:00 - 19:00 uur (website).

18. Hofdi House: Historische highlight

ReykjavikHofid House, een historische plek in IJsland
In het Hofdi House is ooit een ontmoeting geweest tussen de Amerikaanse President Reagan en President Gorbatsjov van Rusland. Hier is de Koude Oorlog beëindigd. Het is een witte houten villa in Reykjavik. Je kan o.a. een rondleiding krijgen door het huis en buiten het huis zie je een standbeeld met informatie en herinneringsplaquettes. Voor buitenlandse toeristen wordt het ook wel Reagan-Gorbatsjov-huis genoemd.

19. FlyOver Iceland

Je neemt plaats in een stoel en je vliegt over de geweldige landschappen van IJsland heen. Je vliegt dus niet echt in de lucht, maar dat idee heb je absoluut wel. In je stoel word je meegenomen door een gigantisch beeldscherm met uitstekende pixels waardoor het lijkt dat je boven de landschappen vliegt. Wat je ziet zijn de IJslandse landschappen die ongekende schoonheid hebben. Het lijkt alsof je je deze vlucht begeeft in een droom doordat het een sprookjesachtig effect geeft. Om het nog echter te laten voelen zijn er special effects zoals wind, mist en geur. Dit is een onvergetelijke vlucht en je leert IJsland van zijn aller mooiste kant kennen die je niet wil missen (info & reserveringen).

20. Þúfa en de oude haven van Reykjavik

Bezienswaardigheden in ReijkjavikÞúfa, het bijzondere uitzichtspunt bij de haven
Haven ReykjavikDe haven van de hoofdstad van IJsland

Maak zeker ook eens een wandeling door de oude haven van Reykjavik welke ligt in het gebied achter concertgebouw Harpa. Het is een levendig gebied met o.a. tal van kleurrijke vissersboten en de plek vanwaar walvistours vertrekken. Rondom de havel treft u verschillende winkeltjes en cafés in oude gerenoveerde vissershutten om even wat te drinken met zicht op de oude haven. Helemaal aan de andere zijde van de haven treft u een opvallende groene heuvel, Þúfa. Dit is een kunstwerk uit 2013 welke bestaat uit 4500 ton grind. Bovenop de heuvel staat een traditionele hut waarin vroeger vis werd gdroogd. Vanaf de top heeft u schitterend uitzicht op de oude haven.

Bonus: Nog meer musea in Reykjavik

Museum Reykjavik bezoekenÁrbaer, het openluchtmuseum vlakbij Reijkjavik
Museum ReykjavikHet museum Culture House

Als je Reykjavik gaat bezoeken kan het bijna niet missen dat je naar een museum gaat (tip: veel musea zijn inbegrepen bij onderstaande Reykjavik City Card). Je hebt naast de musea die al genoemd zijn ook het Árbaer Openluchtmuseum, eveneens onderdeel van het Reykjavik City Museum. Dit museum staat in de openlucht en je krijgt als bezoeker inzicht in vroegere tijden van Reykjavik op het gebied van leefomstandigheden, werk en recreatieve activiteiten. Je ziet woningen uit de tijd van toen met veel objecten erin die je een beeld geven van die tijd. In Reykjavik noem je dit museum Arbaejarsafn.

Je hebt ook nog de National Gallery of Iceland en dit is een kunstmuseum. Hier hangen kunstwerken van bekende kunstenaars van IJsland die de cultuur ondersteunen. Nog een kunstmuseum is het Reykjavik Art Museum. Dit museum bestaat uit drie locaties: Hafnarhús, Kjarvalsstaðir en Ásmundarsafn. Je vindt hier veel hedendaagse kunst.

Je vindt hier ook het Punk Museum wat een speciaal museum is voor punkmuziek in IJsland. The Culture House is daarentegen een erg gevarieerd museum met een kunstgalerie, archieven, bibliotheek en nationaal gedeelte. Bij het Einar Jónsson Museum kom je veel beeldhouwkunst tegen die in een mooie grote tuin staan waar je doorheen kan lopen. Dan heb je tot slot nog het fotografiemuseum die ook hoort bij het Reykjavik City Museum. Hier kom je ongeveer vijf miljoen foto’s tegen van diverse fotografen. Dit zijn foto’s van reclame, industrie, familie en landschappen.

Tip: Reykjavik City Card

Wanneer je een stedentrip Reykjavik gaat doen is de Reykjavik City Card zeer interessant en voordelig. In de Reykjavik City Card heet u de keuze uit een pas voor 24, 48 of 72 uur en is het volgende inbegrepen:

 • Toegang tot de openbare stadsbussen in het centrum van Reykjavik
 • Veerboot naar het eiland Viðey
 • Toegang tot de thermale baden van Reykjavík City en Reykjavík Zoo en Family Park
 • Gratis toegang tot vele musea zoals de verschillende vestigingen van het Reykjavik City Museum (o.a. de Settlement Exhibition en maritiem museum), 3 vestigingen van het Reykjavik Art Museum, Culture House, National Gallery of Island, het populaire Nationaal Museum van IJsland en het Árbær Openluchtmuseum
 • Kortingen bij veel andere attracties zoals het Saga Museum, Aurora Reykjavik en Whales of Iceland
 • Meer info en reserveren Reykjavik City Card

Waar liggen de highlights in Reykjavik?

FAQ Bezienswaardigheden Reykjavik - Toerisme IJsland

Wat zijn de Top 10 bezienswaardigheden in Reykjavik?

De bekendste attractie van Reykjavik is de Hallgrimskirkja, de karakteristieke kerk vlakbij het kleurrijke winkelgebied Laugavegur. Tot de nieuwere bezienswaardigheden behoren het Harpa concertgebouw bij de pittoreske oude haven en ook het opvallende Perlan gebouw met o.a. een museum en schitterend uitzicht. Het bekendste kunstwerk is de Sun Voyager aan de kust. In dit artikel leest u alles over de Top 20 Reykjavik bezienswaardigheden.

Wat zijn leuke excursies vanaf Reykjavik?

Een vakantie naar Reykjavik is niet compleet zonder de prachtige omgeving van de hoofdstad te bezoeken. Vanuit Reykjavik maar u eenvoudig een dagtocht naar de prachtige landschappen van bijvoorbeeld de Gouden Cirkel, het zuidelijke deel van het eiland, de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon of naar schiereiland Snaefellsnes. Meer info over de leukste Reykjavik excursies.

Welke musea heeft de hoofdstad?

Het leuke aan de stad is dat er een groot aanbod is van musea, waardoor u zich ook prima kunt vermaken bij wat minder weer. Bekende musea treft u aan in o.a. de Perlan, gaat u terug in de tijd in het Nationaal Museum van IJsland en gaat de Settlement Exhibition over het ontstaan van IJsland en de eerste bevolking. Maar u treft hier van alles aan, van een fallusmuseum, een punkmuseum tot aan een openluchtmuseum. In dit artikel leest u alles over de musea in Reykjavik.

Reykjavik bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
31 januari 2022 Maarten: "Fantastische vakantie in IJsland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Reykjavik."